Fondssparing gjort LETT

Er du en av de som synes fondssparing høres litt komplisert ut, men er nysgjerrig på å komme i gang? Dersom du har et mål om å spare i mer enn 5-7 år kan fondssparing være et smart valg. Vi ønsker derfor å vise deg hvor LETT – Lønnsomt, enkelt, trygt og tilgjengelig, det kan være å spare i fond.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

BILDE: Brynhild Storsve Meyer og Signe Skjelsvik Lian (Foto:stbank).

 

Lønnsomt

Kanskje det punktet flest er opptatt av? Historisk sett så har det vært mer lønnsomt å spare i aksjefond kontra på bankkonto eller vanlig sparekonto, fordi verdistigningen i aksjefond ligger i snitt på 5-7% per år. Med vår sparekalkulator kan du få et estimat for hvordan verdien på pengene dine kan utvikle seg over årene om du velger å plassere dem i et aksjefond.

Test sparekalkulatoren her 

 

Enkelt

Det er enkelt fordi det er profesjonelle forvaltere som passer på at investeringene i fondet er smart fordelt og består av gode investeringer. Du trenger ikke å kunne noe, i motsetning til enkeltaksjer hvor det er du selv som må ha kompetansen. Og tar en mye større risiko.

Gjennom vår samarbeidspartner på fondssparing har vi lagt til rette for å gjøre fondssparing lett på flere måter. Det finnes flere måter å enkelt komme i gang med fondssparing:

Ferdig pakker

For at du enkelt skal komme i gang med fondssparing har vi satt sammen fem ferdige fondspakker. Du kan velge mellom ulike risikoprofiler, og du kan velge om du vil opprette fast sparing eller kun investere engangsbeløp. 

Sparerobot

Spareroboten tar deg gjennom en rekke spørsmål, og ut fra dine svar vil du få forslag på fond roboten mener passer til deg. Prøv spareroboten her:

Avtal et møte

Ønsker du å snakke med en av våre rådgivere på sparing, så kan du alltid ta kontakt og vi hjelper deg gjerne.

Trygt

Fondssparing er trygt. Lovregulering, myndighetenes tilsyn og bransjens egenregulering gjør at forbrukerbeskyttelsen er meget god. Det er kun bankinnskudd som er like gjennomregulert.

 

Tilgjengelig

Om du selv ønsker å følge med, så er fondet ditt Tilgjengelig på nett eller i Norne-appen. Her kan du enkelt foreta salg eller kjøp. Du kan til og med bytte fond; eller endre ditt faste sparebeløp.

Har du ikke Norne-appen kan den lastes ned her:

google play   app store

 

Pengene er nok ikke like tilgjengelig som på en bankkonto, noe som kan være positivt. Man glemmer at man sparer i fond, og plutselig så har du en god buffer i fond også.
Men hvis du får behov for pengene, så ordner du dette selv og de vil være tilgjengelig på bankkonto etter ca. 4 virkedager.

 

💡 Tips: Oppretter du en spareavtale kan sparingen i fond bli enda LETTere. Da slipper du å tenke på at du skal overføre penger hver måned. Beløpet trekkes automatisk fra kontoen din, og du kan føle deg trygg på at du sparer hver måned, selv i hektiske perioder.

Du kan enkelt justere spareavtalen opp eller ned i Norne- appen eller på nett, etter som hvordan økonomien endrer seg.

 

*Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.

Så enkelt kan du opprett en spareavtale i Norne-appen

  • Last ned Norne-appen i App Store eller Google Play
  • Velg aksjesparekontoen du ønsker å opprette spareavtale på
  • Velg "Ny ordre" og klikk på sparegrisen
  • Legg inn ønskede betingelser for din nye spareavtale