I det sjarmerende bryggemiljøet i Råkvåg finner vi bedriften Marthabrygga som er kunde hos oss i Stadsbygd Sparebank. 

Dette er en familiebedrift som har vært i familien i 27 år. Gunn og Mindor Småvik har drevet plassen i 20 år, og tok over driften etter Martha og Arild Småvik som drev i 7 år. 

Marthabrygga er et populært sted for både store og små der du får servert hjemmelaget husmannskost. I tillegg har stedet en grillmeny og et godt utvalg av påsmurt og kaker. Krabbefiske på flytebrygga er svært populært for barna, og er en aktivitet som foregår nesten daglig når det er fint vær. I tillegg finnes det en badestrand i nærheten av brygga hvor hele familien kan bade og sole seg.

Utestedet som ligger helt i vannkanten i det idylliske miljøet i Råkvåg har øl- og vinservering og et fyldig barkart.

Tar du trappa opp til andre etasje, kommer du til et sted med en unik atmosfære. Bardisken er en kopi av rorhuset på "Skarven", en av de gamle fraktebåtene i Råkvåg. Her møtes lokale og tilreisende for å se en god fotballkamp, knive mot hverandre i pub-quiz, nyte god musikk fra live scenen - eller rett og slett bare være sammen. Det er også flere muligheter for overnatting, dersom du ønsker å tilbringe mer enn en dag i vakre Råkvåg.

Når sommeren nå står for døren venter ei travel tid for bedriften og banken har tatt en liten prat med driverne av stedet:

Er dere klar for en ny sommer med mange besøkende? "Vi har allerede startet sesongen og mange faste og nye gjester har allerede tatt turen innom oss. Vi gleder oss til sommeren for da kommer det enda mer folk til bygda."

Hvor mange folk har dere ansatt i høysesongen? "I høysesongen er det mange som er i sving på Marthabrygga. Til sammen har vi 12 ansatte i alderen 15 til 63 år. I tillegg er hele familien med å hjelper til når det er større arrangement på brygga."

Hvor kommer kundene fra? "Kundene kommer fra hele landet, samt fra andre land. Vi opplever en stor vekst for tiden, og har blitt spesielt kjent for våre musikalske arrangement på Skarven Pub. Musikere fra inn- og utland er innom i løpet av året og skaper god stemning hos oss."

Har dere noen spesielle planer for årets sommer? «I år kommer Hans Rotmo. Dette er et samarbeidsprosjekt med frivillige lag og organisasjoner i bygda. Og tradisjonen tro blir det «Anno 1930» i Råkvågen siste helga i juli. Vi har åpent hver dag i hele sommer og kan tilby overnatting midt i sentrum av Råkvågen»

Hvordan ser fremtiden ut for en reiselivsaktør i Indre Fosen Kommune? «Potensialet i Råkvågen og i kommunen generelt er svært stort for reiseliv og turisme. Vi opplever en vekst for tiden som er svært positiv, og har tro på at dette vil fortsette.»

Har dere lyst til å si noe om bankforbindelsen deres?«Vi på Marthabrygga er svært fornøyde med vår bankforbindelse, med dere i Stadsbygd Sparebank. Dere har vært en god støttespiller for oss og har hele tiden vist med handling og ord at dere har hatt tro på det vi har holdt på med. Vi opplever en bank som jobber for et utviklende næringsliv og lokalsamfunn. Vi er svært takknemlige for den jobben banken gjør for oss, og er veldig fornøyd med valg av bank»

Vi i banken takker for praten og oppfordrer innbyggerne i Indre Fosen og resten av landet til å besøke Marthabrygga, Råkvåg og Indre Fosen i sommer!