5 kjappe spørsmål

Hver måned tar vi en prat med en av våre mange bedriftskunder, og svarene på de fem spørsmålene vi stiller blir en del av vårt månedlige nyhetsbrev.

Her kan dere bli bedre kjent med bedriftene, høre hva som opptar dem i dag og lese hva de tenker om bedriftens fremtid.

God fornøyelse :-)

5 kjappe til Turid Finserås - Autorisert Fotterapeut

Her er 5 kjappe svar fra Turid Finserås.

1: Hvem er Turid Finserås Autorisert Fotterapeut? 

Jeg er utdannet fotterapeut og har jobbet i 35 år med å stelle føtter. Fotterapeuter er helsepersonell, men de fleste må drive som selvstendig næringsdrivende. Jeg har drevet mest som ambulerende fotterapeut på Stadsbygd, i Rissa, Vanvikan, Fevåg og Hasselvika.

2: Hvor mange ansatte er dere i dag?

Jeg driver som selvstendig næringsdrivende, alene. Men får god hjelp fra familien når jeg trenger det.

3. Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Fotklinikken har nettopp flyttet til store, fine lokaler på Kuben kjøpesenter i Rissa, men skal fortsatt ha ambulerende virksomhet på Stadsbygd og i Vanvikan. Viktigst av alt er å få fortalt hva en fotterapeut kan hjelpe føttene med: inngrodde negler, tykke negler, liktorner, korrigere feilstillinger og mest av alt skoveiledning.

4: Hvordan ser fremtiden ut?

Satser på at flere vil bruke fotterapeut for å ta vare på føttene sine. Husk at de bærer oss hele livet og er det viktigste fremkomstmiddelet vi har! En fotterapeut kan gi deg en bedre hverdag! Håper at mange bestiller seg time slik at fotklinikken kan få gi helsehjelp til føttene.

5: Hvorfor valgte du Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Det var aldri noe annet valg. Lokalbanken har alltid vært viktig for folket og bygda. Husker jeg fikk bli med i banken med sparebøssa mi som lita jente. I Stadsbygd Sparebank møter du bestandig trivelige medarbeidere og enestående service!

5 kjappe til Neraune Gård

Her kan du lese 5 kjappe svar fra John Olav Finserås - eier og driver av Neraune Gård på Stadsbygd

1:      Hvem er Neraune Gård?

Neruane Gård er et enkeltmannsforetak innen landbruket der hovedproduksjonen er melk og kornproduksjon. Dette foregår i et båsfjøs fra 80-tallet med 27 melkekyr. Driver i tillegg 600 dekar jord: 148 dekar korn, 284 dekar gress og 168 dekar innmarksbeite.100 dekar er selveid, resten er leid av de fleste nabogårdene rundt Neraune. Gården leverer også tjenester innen råsaging av tømmer med mulighet for dimensjon og profilhøvling, samt at jeg har brøyting av veiene tilhørende Auna-Belling veilag.

2:      Hvor mange ansatte er dere i dag?

Her er det ingen ansatte - kun bonden selv, og familien er den største kilden til arbeidskraft. Jeg leier også inn arbeidskraft fra det lokale avløserlaget når det står på som verst, eller når det er behov for en frihelg for både bonde og kårfolk.

3.       Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Her er fokuset på dyrevelferd den viktigste jobben. Dette for å levere kvalitetsmelk til den norske forbrukeren gjennom hele året. God agronomi ute på jordet er også meget viktig for å holde best mulig kvalitet på både korn og melk.

4:       Hvordan ser fremtiden ut?

Fremtiden ser lovende ut! Holder nå på med utvidelse av driftsbygningen med overgang fra båsfjøs til løsdrift robotfjøs. Dette for å investere i egen helse og økt fleksibilitet. Prosjektet har en kostnadsramme på 6,5 millioner. Her er 2 millioner brukt til kjøp av mer melkekvote for å ha nok inntektsgrunnlag for utbyggingen, mens 1 million er investert i bedre maskinpark for å rekke alt som må gjøres unna til riktig tid. 

5:      Hvorfor valgte du Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Valget av bank var ikke oppe til diskusjon en gang - det å velge lokalbanken var meget viktig i forhandlingene for utbyggingen. Her er det topp service nesten samme hvilken tid på døgnet man ringer. Jeg er meget godt fornøyd med vår rådgiver som har den rette lokalkunnskapen og forståelsen for hvordan gårdsbruk blir drevet. Her er ikke rådgiveren redd for å ha på seg kjeledressen og bli med på en fjøsrunde.

5 kjappe til IDS Grafiske

Her kan du lese 5 kjappe svar fra daglig leder Turid Halsli Hagen i IDS Grafiske

1:            Hvem er IDS Grafiske AS?

Et selskap som ble stiftet i 2015. IDS grafiske leverer grafiske tjenester som: Design av trykksaker, logo, flyers, roll-ups, annonser, pakningsdesign, dekor av bil, hjemmesider osv. Kundene er både privatpersoner og bedrifter. Tett kontakt med trykkerier og andre leverandører sikrer god kvalitet.

 

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

Det er 1 ansatt i IDS Grafiske. Selskapet har kontorlokaler ved FI (næringshagen på LIV bygget i Vanvikan). Jeg nyter godt av nettverket her. Her er det mye spennende som skjer!

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Hos meg er både små og store kunder viktig. Mine oppdrag er av svært forskjellig karakter, men jeg jobber hele tiden for at kundene skal få det de ønsker.Fornøyde kunder er gull!

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Grafiske tjenester er tilgjengelig over alt, via internett, uavhengig av lokasjon. Likevel er det mange som setter pris på nærheten mellom kunde og bedrift. Det er mange som synes det er greit å møtes over en kopp kaffe for å drøfte jobben som skal utføres.  Det finnes utallige apper og dataprogram på markedet der man enkelt kan skape sine egne trykksaker. Likevel er det mange som liker å støtte seg på fagpersonell. Grafikere som ser hva som fungerer i markedsføringen. Jeg synes fremtiden ser lys ut. Men, man kan ikke ligge bakpå, man må hele tiden jobbe for å forbedre seg og utvide sin kompetanse og kundekrets.

 

5:            Hvorfor valgte du Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Fordi jeg ønsker å ha en bank som alltid er tilgjengelig. Jeg føler at bedriften min er godt ivaretatt i Stadsbygd Sparebank. Det er også et pluss at banken er opptatt av et levende lokalt næringsliv.

5 kjappe til REMA 1000

Her er fem kjappe svar fra kjøpmann Geir Dahle i REMA 1000.

 

1:            Hvem er Rema 1000 Rissa?

Kjøpmann Geir Dahle, min kone Greta og en gjeng med stødige og dyktige ansatte som vi er veldig glade i. Sammen driver vi Rema 1000 Rissa på 22. året.

 

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

Vi er 12 ansatte totalt.

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Vi har fått en kjemperespons etter at vi åpnet ny butikk, nå gjelder det å ta vare på kundene og gi de god service i tiden fremover. Det er vi veldig opptatt av.

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Vi er veldig positive til fremtiden. Vi har fått bygd et bygg som vil stå seg godt de neste 20 årene på drømmetomten i Rissa sentrum. Vi har bygd ut i fra vår lange erfaring som butikkdrivere, og er veldig fornøyd med de løsningene som er valgt innvendig. Slik butikken fremstår nå er den godt tilpasset både praktisk drift og for de som skal handle. Vi er rett og slett veldig stolte.

 

Vi håper at vi er med til å bidra til videre vekst og utvikling i Rissa sentrum. Alle etableringer i et slikt lite samfunn som Rissa er utelukkende positive slik vi ser det.

 

5:            Hvorfor valgte dere Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

I Stadsbygd Sparebank har vi fått en god mottakelse og god service. Vi setter pris på at det er folk tilgjengelig bestandig som gjør responstiden kort. Vi er også fornøyde med god faglig rådgivning av vår faste rådgiver i banken.

5 kjappe til SPORT1

Her kan dere lese fem kjappe svar fra SPORT1 og daglig leder Frank Berg 

1:            Hvem er Sport1?

Vi er en sportsbutikk som har etablert oss i Rissasenteret der vi startet 27/3-14.

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

Vi er pr i dag 6 ansatte.

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Vi bestreber og yte best mulig service, ha rette produkter og tilby kundene og følge markedet på nye produkter og leverandører.

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Fremtiden ser spennende og utfordrende ut, spesielt med tanke på netthandel men vi må fokusere på service og ett interessant vareutvalg.

5:            Hvorfor valgte dere Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Vi skiftet til Stadsbygd Sparebank fordi vi er opptatt av lokal og lett tilgjengelighet.

5 kjappe til BILHJELP1

Her kan dere lese fem svar fra Bilhjelp1 og daglig leder Vidar Dyrendahl.

 

1:            Hvem er Bilhjelp1?

Vi drifter Verkstedkjeden Bilxtra, Bensinstasjonskjeden YX og Post i butikk. Utfører alt av mekanisk arbeid, feilsøk, diagonose, ruteskift, oppretting og lakkering av biler. Vi server bilen i hele dens levetid, med alt fra drivstoff, reparasjoner, vask og vedlikehold. Når den er oppbrukt kan vi også levere den til gjenvinning. I tillegg selger vi biler og driver med bilberging.

 

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

25

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Holde kontinuitet i arbeidet, gjøre godt arbeid i alle ledd.

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Den ser grei ut, men bilbransjen er i stadig endring, så en del utfordringer er det. Viktig å se muligheter for omstilling raskt.

 

5:            Hvorfor valgte dere Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Ser viktigheten en bank som er lokal, som driver på lag med lokalt næringsliv. hurtig svar ved forespørsler.

Banken har vært med oss siden vi startet i 2001

5 kjappe til PTM

Her kan dere lese fem kjappe svar fra PTM og daglig leder Ketil Myran

 

1:            Hvem er PTM?

PTM er en maskineringsbedrift lokalisert i Leksvika som utfører maskineringstjenester innen vannkraft, olje og gass og fremdtidtssytemer for båt.

 

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

I dag er det 25 ansatte i bedriften

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Alle oppdrag er akkurat like viktige fordelt på våre 20 kunder.

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Status pr i dag er ok og det ser positivt ut for neste år.

 

5:            Hvorfor valgte dere Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Jeg valgte Stadsbygd Sparebank fordi de er bygdas bank i motsetning til...... (Her må vi stoppe hr Myran så vi ikke snakker ned våre konkurrenter)

 

 

 

 


5 kjappe til Sky Fitness

Her kan dere lese fem svar fra Sky Fitness og daglig leder Odd-Karstein Solum

 

1:            Hvem er Sky Fitness?

SKY Fitness er et treningssenter for deg som vil ha god kvalitet, til lav pris.Det skal ikke være dyrt å komme i form, derfor har vi en fast lav pris som er lik for alle. Medlemskap hos oss har heller ingen bindingstid, slik at du kan trene akkurat når du vil. Vi har fine og effektive garderober/omkledningsrom, men ikke store gruppetreningssaler, spa eller resepsjonsområde. Du skal ikke måtte betale for ting du ikke trenger. Hos SKY Fitness finner du førsteklasses utstyr, i moderne lokaler. Du finner også topp-sertifiserte personlige trenere, som kan bistå deg med å nå målene dine. Les mer om vårt tilbud innenfor personlig trening her.

 

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

Kun jeg som driver som er ansatt i egen bedrift.

 

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Kvalitet, kvalitet og kvalitet. Jeg gir alltid kundene mine kvalitet innen trening, kosthold og oppfølging!

 

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Interessen for et nytt treningssenter med nyoppusset lokale og med markedets beste utstyrs leverandør har virkelig vist seg at folk ønsker å benytte seg av. Jeg skal fortsette og levere varene og bygge mitt konsept videre så alltid kundene får litt mere hele tiden. 

 

5:            Hvorfor valgte dere Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

Jeg valgte Stadsbygd sparebank fordi de er lokale og at jeg fikk umiddelbar hjelp av de når jeg trengte det med og etablere meg her i Rissa. Noen som jeg nevner litt om over her, kvalitet, kvalitet og kvalitet samt det at kunden hele tiden får den hjelpen han trenger og raskt!

 

 

 


5 kjappe til ØKOPRO

Her kan dere lese fem svar fra Økopro og leder for salg og utvikling Frode Blålid.

 

1:            Hvem er Økopro?

Økopro er nytt autorisert regnskapsføringsselskap på Fosen, med lokale eiere, lokalisert i Rissa sentrum. Vi leverer regnskapstjenester, og rådgivning innen regnskap og logistikk. Vi leverer også moderne systemer fra Unimicro for blant annet fakturering, lagerstyring, prosjektstyring og tekniske løsninger for nettbutikker.

 

2:           Hvor mange ansatte er dere i dag?

Vi er i dag 5 ansatte. Kom gjerne innom i Rådhusveien 17 for å hilse på oss. Kaffen står klar. 😊

 

3:            Hvilke oppgaver eller oppdrag er viktigst for bedriften akkurat nå?

Nå har vi fokus på å gjøre Økopro kjent i markedet og å etablere gode rutiner for våre nye ansatte. Vi ser at IT-systemene våre gir gode muligheter for effektiv drift, både for oss og våre kunder. Kundene våre skal oppleve at vi gir dem en lettere hverdag.

 

4:            Hvordan ser fremtiden ut?

Vi merker at det er interesse for et nytt alternativ innen regnskapstjenester som gjør «papirarbeidet» lettere. Kombinasjonen av lokal tilstedeværelse og effektive digitale løsninger gir oss en mulighet til å tilby både tradisjonell regnskapsføring og skybaserte løsninger. Vi kan løse kundens behov uavhengig av om de ønsker å komme innom oss med permen sin, eller om de ønsker å digitalisere driften og slippe papirflyten. Vi hjelper gjerne til om noen ønsker rådgivning på veien mot et lettere regnskap.

 

5:            Hvorfor valgte dere Stadsbygd Sparebank som bankforbindelse?

For oss er det viktig med en bankforbindelse som både er lokal, men samtidig i stand til å levere moderne, effektive og sikre tjenester som kan integreres med våre egne systemer. Det var vel heller ikke en ulempe at Stadsbygd Sparebank er medeier i Økopro 😉