Sølvi Askim Øvergård og Eivind Øvergård måtte tenke nytt da Støren-bedriften Norsk Kylling sluttet med kalkun i 2017. 

Sølvi og Eivind fikk ikke lenger levere kalkuner til slakteriet, og næringsgrunnlaget som skulle forsvare innvesteringen av kalkunfjøset de hadde bygd forsvant.

Mange andre produsenter som havnet i samme situasjon gikk over til kyllingproduksjon, men Sølvi og Eivind fikk spørsmål fra Norsk Kylling om de ville starte med rugegg ,og sammen med banken startet planleggingen av ombygging fra kalkunfjøs til fjøs med rugeeggproduksjon.

Ekteparet Øvergård tok kontakt med Ronald Gangstøe som kom med gode råd i prosessen med å bygge om, og bygge på fjøset.

«Ronald har fulgt oss gjennom hele prosessen og dette har gått glatt» sier Sølvi.

Banken var innom for å se på det ferdige fjøset der hønene hver eneste dag produserer hele 4500 egg. Disse eggene hentes på gården, fraktes til Støren der de ruges til kyllinger som igjen havner på middagsbord rundt omkring i Norge.

Vi i StBank gratulerer med nytt bygg og ei frisk næringssatsing!