Hvorfor en konferanse for småskala og reiselivsaktører?

Stadsbygd Sparebank tok sammen med Ørland Sparebank initiativet til en småskala og reiselivskonferanse på Ørland kysthotell 12. november  Har var mange ulike aktører fra hele Fosen samlet og målet for oss var at deltakerne kunne møtes for erfaringsutveksling og nettverksbygging,  der man diskuterte utfordringer og muligheter i årene som kommer.

Vi tror at småskala og reiselivsbransjen er en bransje som bare har fordeler ved å samarbeide – dette er en bransje med små marginer og man kan hente mye på f.eks. innkjøps- og markedsføringssamarbeid. 

Vårt mål og deltagernes tilbakemeldinger er at konferansen ble en en viktig arena for etablering av samarbeid.
Vi er derfor ikke mindre beskjeden enn at vi tror dette var en viktig og vellykket konferanse!

Utheve

Foredragsholdere

Det var flere spennende innledere som holdt foredrag. Her ser vi Andreas fra Utheve AS som kom med gode tips for å lykkes med markedsføring i sosiale medier.

Crazy Coyote Event fra Trondheim fortalte hva markedet etterspør og det nystartede selskapet Fosen Aktiv AS delte sine betrakninger om hvordan Fosen kan styrke sin posisjon og bli en helårs reiselivsdestinasjon.
Minimesse

Minimesse

Lunsjen under arrangementet var en minimesse der enkelte deltakere presenterte sine produkter: mat, drikke, overnatting og opplevelser.
Enkelte mat og drikkeprodusenter leverte også råvarer som kokkene på kysthotellet tilberedte. 
Dette smakte helt fortreffelig!!!

Under ser dere et utvalg av andre utstillere som deltok.
  • Hovde gård

    Egg fra Hovde Gård

  • Reins Kloster

    Øl og is fra Reins Kloster

  • By villsaulag

    Skinn fra Bu villsaulag

Tilbakemeldinger

FosnaFolket besøkte også konferansen og de laget en sak med overskriften "Fosen er for lite kjent i omverden". Dette sitatet kom fra Marianne B. Grodås som er hotelldirektør på kysthotellet på Ørland. Hun tror samarbeid på tvers av bransjer er en suksessfaktor for å gjøre Fosen mer synlig, og får støtte av Arne Martin Sollie som er næringssjef i Ørland kommune. Han mener det er viktig å bygge nettverk på Fosen og sier at enkeltvis så blir aktørene for små - men om man samarbeider så står man sterkere og har større muligheter. Han berømmer derfor bankene for initiativet. 

Vi i Stadsbygd Sparebank setter pris på å kunne være en døråpner, og vi er utrolig stolte over alle de dyktige aktørene som finnes innen reiseliv og småskalaproduksjon på Fosen.

Vi lover ingenting men dette var så vellykket at det frister til gjentagelse.........

Under ligger link til saken fra FosnaFolket. (krever Pluss-abonnement)