Nytt fjøs i julegave

Ole Christian Hovstein er en ung bonde fra Leksvik som det siste halvåret har satset friskt, og bygd nytt ammekufjøs til 6 millioner kroner. "Dette er en betydelig innvestering for meg og kona" sier 34- åringen som viste frem nyfjøset da Ronald fra banken var innom på besøk like før jul.

Bygget på 720 m2 er en stålbuehall med sandwichelement, og i disse dager flytter 66 ammekyr inn i løsdriftsfjøset. "Fjøset er et isolert kaldfjøs der dyrene er eneste varmekilde" sier Hovstein, og forklarer at selv om gradestokken kryper langt under 0 grader så vil det til en hver tid være plussgrader inne i bygget.

Grunnarbeidene startet i juli og Indre Fosen Entreprenør, som Hovstein er deleier i, utførte grunnarbeidet. Brødrene Austad hadde betongarbeid og selve fjøset er satt opp av Fjøssystemer. Ole Christian forteller at byggeprosessen har gått etter planen, og den eneste overraskelsen var at det dukket opp mindre fjell enn forventet da man begynte å grave tomta. Det resulterte i at stein til fylling av murer måtte finnes andre steder, og at Ole Christian ble spurt om han holdt på å bygge basseng. "Selv om sommeren var både varm og tørr, kom det opp grunnvann i rikelige mengder, og til tider lignet dette mer på et basseng enn ei fjøstomt" sier den unge bonden.

Nå vi spør Ole Christian om tilbakemeldinger på bankens bistand før, og underveis i byggeprosessen svarer Ole Christian følgende: " Jeg har vært strålende fornøyd! Når man trenger hjelp eller rådgivning stiller Stadsbygd Sparebank opp. Imponerende!"

Vi i banken takker for gode tilbakemeldinger, vi gratulerer med nytt bygg og ønsker lykke til med drift i nytt fjøs!