Før påske var Stadsbygd Sparebank på besøk hos Stadsbygd Båtsenter. Bedriften holder til på Rødberg på Stadsbygd, og som navnet sier er det båt det handler om. Bedriften driver med service og lagring av fritidsbåter i alle størrelser.

Stadsbygd Båtsenter kan lagre ca 140 båter innendørs, de har 3 servicehaller der de gjør det meste av reparasjon og vedlikeholdsarbeid, og i tillegg finnes det en butikk der båtfolket finner det de måtte trenge av utstyr og deler.

I 2018 var Stadsbygd Sparebank med på realiseringen av en temperert lagringshall. Den nye hallen hadde en kostnadsramme på ca 7 millioner, og har plass til 75 båter. Da østavinden ulte i vinter, og gradestokken krøp nedover, var det godt og varmt inne i den nye hallen,  med en minimumstemperatur på ca 9 grader.  «Vi har brukt kun lokale leverandører og entrepenører når vi bygde hallen, og også en lokal bedrift fikk utfordringen med å varme opp hallen på hele 1150 m2. Det gikk steikgodt!» kommenterer daglig leder Karl Johan Haugerø

Jevn vekst

Båtsenteret har vokst jevnt og trutt siden etableringen i 2006.  Den nye hallen er byggetrinn nr 3, og nye kunder kommer stadig til. Båtsenteret opplever at trønderske båteiere er opptatt av å ta godt vare på båtene sine, og at mange søker hjelp til vedlikehold og reparasjoner. Lagring av båt på vinterstid har blitt mer og mer vanlig.  «Mange, spesielt nye båteiere, har planer om å bruke båten vinterstid», forteller Karl Johan, «Men mange erfarer at båten blir mindre brukt enn tenkt om vinteren. I tillegg må man følge med fortøyninger, måke snø og holde øye med båt og havn når vinterstormene er på farten».  Båtsenteret erfarer derfor at stadig flere kommer til dem med båten og lar de ansatte ta den på land, gjøre vedlikeholdsarbeid og klargjøre den til vårsola ser frem igjen.

«Det blir mer og mer vanlig at nye båter selges med lagrings- og serviceavtaler» forteller og Gry Ellevset som jobber med administrasjon, økonomi og markedsføring. Hun signerte den første lagringsavtalen for neste vinter den dagen vi var innom, og regner med at den nye hallen vil være stappfull av båt når den første snøen kommer.

Båtsenteret har også stort trykk på verkstedet, og akkurat nå jobbes det med å rekruttere flere mekanikere. «Vi har mer enn nok oppdrag til å ansette flere og akkurat nå leter vi aktivt etter bilmekanikere som vil bytte beite fra bil til båt».

I tillegg er det et prosjekt til som Gry og Karl Johan gjerne skulle fått realisert; nemlig en ny molo og bedre havneforhold. «En molo med ei havn innenfor ville gjort jobben med å ta opp, og sette ut båter langt enklere. I dag tas båtene opp med en stor truck, og her spiller vær og vind en rolle. Dette er et usikkerhetsmoment bedriften gjerne skulle vært foruten»

Hvor er bedriften om 10 år?

Gry og Karl Johan sier at 10 år er lang tid, men at målet må være enda en båthall og i alle fall 5 nye ansatte. I tillegg hadde det vært fint med en servicebil som kan rykke ut til kunder som trenger bistand. Men med det trykket man opplever på verkstedet i dag har vi ikke bedriften kapasitet til å bemanne en slik bil.

Avslutningsvis spør vi om hva Stadsbygd Båtsenter synes om bankforbindelsen sin. «Banken har vært alfa og omega for oss siden oppstarten i 2006», sier Karl Johan. «Er det utfordringer av noe slag så er det bare å ringe, så finner vi en løsning sammen»

Banken takker for praten og ønsker en bedrift i medvind lykke til med videre seilas!