Rom for gode opplevelser

Noen få kilometer øst for Leksvik sentrum finner du gården Hjellup og turistdestinasjonen Hjellup Fjordbo. På en vakker høstdag besøkte banken driverne Marit og Ola Hjellup og det nye turistanlegget de har etablert.

Anlegget består av fem feriehus som ligger i strandkanten. Hvert hus har bad, kjøkken og stue samt tre soverom med totalt seks sengeplasser. Fra disse leilighetene er besøkende bare noen få meter unna fjorden, og utsikten er vakker. I tilknytning til anlegget er det også et servicebygg som kan brukes til små selskaper og konferanser og i tillegg leies det også ut en hytte som ligger helt for seg selv med flott utsikt utover Trondheimsfjorden.

Stilen i leilighetene er spesiell. «Vi har hatt fokus på gjenbruk når vi har utstyrt leilighetene» sier Marit.  Her vil du, med unntak av sengene, finne brukte møbler og alle kjøkkeninnredningene er også kjøpt brukt. Med dette ønsker Ola og Marit å være en motvekt til bruk og kast-samfunnet og bidra til bærekraftig utvikling.  «Vi har også benyttet jordvarme til oppvarming og en rekke energisparende tiltak med tanke på miljøet» sier Ola.

Hjellup Fjordbo åpnet egentlig 10. juni i 2018 men kun ti dager etter åpning gikk det et stort ras i sjøen utenfor feriehusene. Selve husene ble ikke berørt av raset men området ble stengt og det tok over et år før nødvendige sikringstiltak var gjennomført og stedet kunne åpne igjen.  Dette har vært en tøff periode for ekteparet men de har arbeidet målrettet og 7. juli i år kunne de åpne på nytt.  «Stedet er nå 100% rassikkert» sier Ola og forteller at det er boret ned store stålrør i fjellet som vil hindre en ny utglidning.

«I sommer har vi hatt masse besøk – langt mer enn forventet. Og vi har fått en rekke gode tilbakemeldinger» sier ekteparet. Nå fremover skal tiden brukes på nye prosjekter som gjør stedet enda mer attraktivt for både norske og utenlandske turister. Det finnes allerede en jacuzzi, en liten zipline og lekeplass for barn, men mer skal på plass. «Vi er i full gang med å få til småbåthavna» sier Ola og Marit og viser oss samtidig tegningene av den nye vinterhagen som er ferdig prosjektert. «Vi trenger større plass til kurs/konferanse og selskaper, og i den nye vinterhagen vil folk kunne sitte og spise god mat mens vinterstormen uler på utsiden»

Marit og Ola ligger ikke på latsiden! I tillegg til driften av Hjellup Fjordbo driver de også gården Hjellup med melkeproduksjon og geiter. Vi i Stadsbygd Sparebank er stolte over de driftige kundene våre og ønsker dem lykke til med videre satsing!

Så trenger man jo ikke dra ut av kommunen for å ta med seg familien på en helgetur😉 Hjellup Fjordbo har rom for gode opplevelser for både store og små!