Spesiell bil

John Kristian Farbu fra Stadsbygd driver firmaene Farbu Maskin og Farbu Brøyteservice AS. Nå har Farbu Brøyteservice AS gått til innkjøp av en helt spesiell pickup.
Farbu
Erik Dehli og Rolf Vikan fra Leira bil sammen med John Kristian Farbu

Farbu Brøyteservice A/S

Farbu Brøyteservice AS driver med brøyting og strøing om vinteren samt feiing og kosting av veier om sommeren. Her går det med andre ord i veivedlikehold hele året. John Kristian Farbu er eier og daglig leder av firmaet.  Han forteller at firmaet har oppdrag både i Trondheim og på Fosen og har avtaler med Trondheim Bydrift, Mesta og Veidekke.

Firmaet har tre ansatte og i periodene om vinteren med mest arbeid leies både mannskap og utstyr inn for å ivareta oppdragene som skal gjøres. Om sommeren tar firmaet i tillegg på seg oppdrag med asfaltkjøring.

For noen uker siden fikk John Kristian levert en helt spesiell bil. Bilen er en ordinær Mitsubishi Pickup L200, men det som gjør den helt spesiell er en påmontert sandstrøer på lasteplanet. I sandstrøeren kan John Kristian laste 800-900 kg sand og deretter mye raskere enn ved bruk av traktor komme seg til de veiene og fortauene som skal strøs. Planen er også å montere et lite skjær så de kan brøyte på mindre veier og fortau med bilen.

«I Trøndelag vet jeg ikke om det finnes lignende biler, men i Bergen går det noen sånne» sier John Kristian som ser frem til at vinteren kommer så han får prøvd nybilen.

Bruker lokale leverandører

Bilen er kjøpt hos Leira Bil i Rissa. «Jeg syns det er viktig å bruke lokale leverandører når det er mulig» sier John Kristian – og skynder seg å legge til at det er naboen hans på Stadsbygda som er selger hos Leira Bil. «Måtte kjøpe bil av han for å berge naboskapet vet du» flirer Farbu.

Eieren av den helt spesielle bilen sier også at han er glad for å ha en lokal leverandør av banktjenester. Han forteller at banken stiller opp når det trengs og bidrar med god service. «Du kan ringe banken eller stikke innom for en prat når det trengs. Personlig kontakt og oppfølging syns jeg er den stor fordel.»

Snørik vinter?

Stadsbygd Sparebank gratulerer John Kristian Farbu med ny bil og ønsker han og firmaet lykke til med oppdragene som venter. For deres del er det vel bare å håpe på en vinter med mye snø og glatte veier.